Bench Press : waar moeten de voeten ?


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Bench Press : waar moeten de voeten ?

Dit is een vraag waar al lange tijd vele discussies over gaan. Eigenlijk is er nog nooit een duidelijk antwoord op deze vraag gegeven. Iedereen heeft wel een eigen mening, maar de achterliggende gedachten waren vaak niet duidelijk terug te brengen tot algemene richtlijnen en dus niet voor iedereen te gebruiken. In dit artikel geven wij de richtlijnen waarop je kunt baseren hoe je je voeten moet plaatsen.

Er zijn 2 manieren, namelijk het optrekken van de voeten en het op de grond zetten van de voeten. Beide manieren hebben voordelen en nadelen. Het belangrijkste voordeel van de eerste manier (voeten opgetrokken) is de bescherming van de rug, doordat deze niet hol wordt getrokken. Een nadeel van deze manier is dat de balans moeilijker te behouden is (vooral de buik- en rugspieren komen onder druk te staan). Wat bij de eerste manier als nadeel wordt genoemd is juist het voordeel van de tweede manier. De richtlijnen combineren de 2 voordelen, waardoor het bankdrukken goed in balans en veilig kan worden uitgevoerd.

Richtlijnen
De oplossing heeft te maken met de anatomie van het lichaam. Het knie gewricht moet boven het heup gewricht komen voor minimale belasting van de onderrug. Bankdrukbankjes horen dan ook laag te zijn, maar dit is niet altijd het geval. Als het bankje te hoog is (dus als het kniegewricht onder het heupgewricht ligt), moet je je voeten plaatsen op een aantal schijven of dumbels, tot je wel de juiste houding hebt. Door deze richtlijnen te gebruiken, verkrijg je de voordelen van beide manieren voor een veilige en effectieve bench press.

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2022 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-Bench Press : waar moeten de voeten ? > Fitnessnet-