Spierpijn


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Spierpijn

Spierpijn kan verdeeld worden in vroege spierpijn (immediate muscle soreness) en verlate spierpijn (delayed onset muscle soreness). De vroege spierpijn ontstaat door de ophoping van melkzuur en andere stoffen (zoals vocht) bij de getrainde spierweefsels. Het melkzuur kan versneld verwijderd worden (tot wel 4 maal zo snel) door het uitvoeren van een cooling down (en eventueel een lichte stretch sessie). De verlate spierpijn wordt vaak na 1 dag gevoeld met het hoogtepunt op de tweede dag. Als dit het geval is, is het spierweefsel uit elkaar gescheurd (microrupturen). Dit is niet schadelijk, integendeel; door deze spierscheuringen gaat de spier zich wapenen tegen een dergelijke trainingsprikkel van buitenaf door het sterker en dikker maken van de spiervezels. Spierpijn wordt alleen veroorzaakt door de excentrische beweging (teruggang) en de isometrische beweging (stilstand onder spanning). Isokinetische oefeningen (zoals roeien) kunnen daarom geen spierpijn creëren (men doet dan slechts de concentrische beweging).

Spierpijn is onvermijdelijk, en zelfs wenselijk, als je gaat trainen om resultaten te behalen. Doordat er microrupturen ontstaan, krijgt het lichaam het signaal om zich aan te gaan passen. Het lichaam zal zich gaan wapenen tegen dergelijke prikkels door het spiermassa te repareren en te vergroten.

Eiwitten en aminozuren worden door het lichaam gebruikt als bouwmaterialen om de getroffen spiermassa te repareren en te laten groeien. Het gebruik van eiwitten en/of aminozuren (de bouwblokken van eiwitten) zorgt er dan ook voor dat je spierpijn sneller weg is en dat je je beter voelt en weer sneller kunt trainen.

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2022 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-Spierpijn > Fitnessnet-