Tae Bo: is het echt zo doelvervullend ?


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Tae Bo: is het echt zo doelvervullend ?

Het is al geruime tijd een rage en het speelt zich af in een heleboel fitnesscentra: Tae Bo. De vraag is wat het voor meerwaarde heeft ten opzichte van andere fitness disciplines (zoals gewone aerobics en krachttraining).

De sport
Tae Bo is een afgeleide van boxen en tae kwon do (een Koreaanse verdedigingssport). Het lijkt een beetje op veel stoten en schoppen in de vrije ruimte. Billy Blanks is de man die het heeft uitgevonden en ook diegene die de sport populair gemaakt heeft (kijk maar eens naar Telsell).

De meerwaarde van de sport
Volgens de reclames vliegen de kilos eraf. Op de vraag of dat daadwerkelijk zo is kunnen wij antwoorden dat wij dat betwijfelen. Vetverbranding vindt plaats door het uitvoeren van oefeningen voor een langere periode (>30 minuten, om effect op de lange termijn te zien), op een lage intensiteit. De meeste Tae Bo sessies duren 50 minuten, waarin nog een warming up zit (als het goed is). De tijd is dus lang genoeg, echter de intensiteit ligt hoog, omdat alle lichaamsdelen gebruikt worden. Als de intensiteit te hoog wordt, heeft het lichaam echter niet de kans om vet te verbranden en gaat het over op de verbranding van glucose (suikers). Wel is het zo dat Tae Bo een positieve invloed uitoefent op het lichaam; het is leuk, je bent in beweging en je doet dit alles in een groep. Wij zullen dus ook de laatste zijn om het af te raden. De vraag is echter of deze sport een meerwaarde heeft ten opzichte van andere activiteiten als het aankomt op het behalen van een bepaald doel (zoals vetverbranding).

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2022 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-Tae Bo: is het echt zo doelvervullend ? > Fitnessnet-