Vrouwen en Training met Gewichten


Fitnessnet.nl - jouw persoonlijke fitness adviseur
home | klantenservice | veelgestelde vragen | winkelwagen   
Wil je advies of iets bestellen? Bel dan gerust naar 010-4420417  
maandag-vrijdag van 9.00 tot 16.00  

kies onderstaand de fabrikant
schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Vrouwen en Training met Gewichten

Vrouwen zijn duidelijk anders gebouwd dan mannen. Een voorbeeld hiervan is dat het voor vrouwen veel moeilijker is om spiermassa te creëren dan voor mannen. Dit komt onder andere door de afwezigheid van hoge concentraties van het hormoon testosteron (wat bij mannen wel voldoende aanwezig is). Er zijn vrouwen die wel gespierd zijn. Deze vrouwen trainen echter minimaal 5 keer per week met bodybuilding methoden en een aantal neemt zelfs illegale middelen (zoals anabole steroïden). Vrouwen zijn vaak vooral geïnteresseerd in cardiovasculaire training en de BBB (buik, billen, benen). Waarschijnlijk kiezen vrouwen dit omdat ze vet willen verliezen op deze plaatsen en een logische gedachte is dat als ze bijvoorbeeld vet willen verliezen op de buik, ze ook de buik moeten trainen. Deze spot reductie theorie is echter absolute onzin. Wetenschap heeft aangetoond dat alleen dat vet verbrand wordt dat in de spieren aanwezig is. Daarna wordt vet bijgevuld uit de plaatsen waar het meeste is opgeslagen. Toevallig is dat bij vrouwen vaak de BBB zone, maar het trainen van de bovenbenen heeft hetzelfde effect voor het vetverlies op de buik dan buikspieroefeningen (bovenbeentraining heeft zelfs relatief meer effect door de grotere omvang van de spiergroep). Door het trainen van deze plaatsen worden de lokale spieren wel meer ontwikkeld; de spiertonus gaat omhoog waardoor het gebied er cosmetisch op vooruit gaat.

Meer over de spot reductie theorie kan gelezen worden in de FAQ sectie.

Tot slot kunnen we zeggen dat een gezonde en effectieve training, voor mannen en voor vrouwen, zowel cardiovasculaire training als training met gewichten bevat.

recent bekeken voedingssupplementen
Je hebt nog geen producten bekeken
Betaal veilig online
Je kunt online veilig betalen met creditcard of iDEAL, gemakkelijk en snel via je eigen bank

betaal veilig online met iDeal
betaal veilig online met Visa
betaal veilig online met Mastercard
betaal veilig online via docData Payments

Het is ook mogelijk het bedrag naar onze eigen rekening over te maken, of onder rembours te bestellen. De bestelling wordt met DPD geleverd.

maak een overboeking naar onze rekeningbetaal bij aflevering aan de bezorger (rembours)

� 1998-2022 - Fitnessnet.nlsitemap  |  links  |  contact

-Vrouwen en Training met Gewichten > Fitnessnet-